Email címek begyűjtése

Ebben a rövid cikkben megmutatom, hogyan gyűjthetsz könnyen email címeket google keresési találatokból. Mint mindig, ebben az esetben is fontos, hogy ne spammelésre használd ezt a módszert, mert azzal úgysem érsz el semmit!

Tegyük fel, hogy szeretnél kapcsolatba lépni étterem tulajdonosokkal, akiknek valamilyen nagyon hasznos terméket vagy szolgáltatást akarsz bemutatni.

Először is menjünk a Google keresőjébe és másold be a következőt:

restaurants in new york "@gmail.com"

fontos, hogy pontosan így add meg a keresést. A “restaurants in new york” módosítható bármire.

Ne aggódj, nem kell egyenként végig menni a keresési találatokon.

A keresési találati oldalon jobb klikk és válaszd a “View page source” opciót. Ha a böngésződ magyar nyelvet használ, akkor “Oldal forrása”.

Ezután megjelenik az oldal forráskódja. Másolj ki innen mindent, CTRL + A majd pedik CTRL + C.

Ezután menj erre az oldalra.

Másold be a kódot a mezőbe amire az van írva, hogy “Paste your text here”. A mező mellett automatikusan megjelennek a talált email címek.

Ugyanezt ismételd meg minden egyes találati oldalon.

Manuális módszer

Nem biztos, hogy minden oldalon megjelenítik az email címeket, sok oldalon csak valamilyen kapcsolati űrlap található, így onnan nyilvánvalóan nem tudsz email címet szerezni. Ha ezekkel az oldalakkal is kapcsolatba szeretnél lépni, írd be a keresendő szöveget a google-ba a térkép oldalon.

A találatoknál megtudod nézni a weboldalakat és ott tudsz nekik üzenetet küldeni.

A gyorsabb módszer

Nemrég találtam rá a Sky Extractor nevű szoftverre. Ezzel URL vagy pedig kulcsszavak alapján lehet oldalakról emaileket szerezni. Van még egy másik, az atomic Email hunter, de az elég sok használhatatlan eredményt adott nekem vissza. A Sky Extractor viszont jól működik és sok pontos email címet tud megszerezni adott témákban.

A használata nagyon egyszerű, be kell írnod egy kulcsszót és rákattintani a keresés gombra. Az eredményeket érdemes átfésülni egyszer, de sok igazítást nem szokott igényelni.

A szoftver nem ingyenes, de ingyenesen kipróbálható és nem is nagyon drága.

Ha kérdésed vagy ötleted van, írj egy kommentet a cikk alatt vagy látogass el a fórumunkra.

Írj kommentet

Komment írása ehhez a cikkhez nem engedélyezett!