Braintree bankkártyás fizetés

A Brintree egy online fizetésekre specializálódott cég, melyet a PayPal működtet. A céget 2007-ben alapította Bryan Johnson, melyet 2013-ban vásárolt fel a PayPal. A Braintree-vel weboldalon vagy mobil applikáción belül fogadhatunk bankkártyás fizetéseket.

Jelenleg több mint 40 országban használható, köztük magyarországon is, és több mint 130 pénznemet lehet vele kezelni.

Miért érdemes a Braintree-t választani?

braintree bankkártyás fizetés

Ha a weboldaladon keresztül értékesítesz terméket vagy szolgáltatást, akkor érdemes többféle fizetési módot biztosítani az ügyfeleid számára. A bankkártyás fizetés azért a legjobb, mert így azonnal fizet a vevő.

Több bankkártyás fizetési megoldás közül lehet ma már választani. Szinte minden magyarországon működő pénzintézetnek van valamilyen bankkártyás fizetési megoldása weboldalakhoz, de ezek integrációja mindenképp szakember segítségét kívánja meg, ha mi magunk nem értünk a programozáshoz.

Ma magyarországon elérhető még a Barion szolgáltatása is, amely szintén kezd népszerű lenni online fizetések tekintetében. A Stripe is nemrég vált elérhetővé Magyarországon.

Ezeknek az egyik legnagyobb hibája, hogy a vásárláskor a vásárló átirányítódik az adott bank vagy szolgáltató felületére. Ez felhasználói élmény szempontjából sem a legjobb megoldás, valamint ha a vásárló nem kerül visszairányításra, tehát nem jön vissza a mi oldalunkra, akkor a konverzió mérésünk sem lesz pontos.

A Braintree fizetési megoldása ezzel szemben teljesen egybeolvad a weboldalunkkal, a vásárló nem hagyja el azt a vásárlási folyamat lezárultáig.

A Braintree fizetési megoldása ezzel szemben teljesen egybeolvad a weboldalunkkal, a vásárló nem hagyja el azt a vásárlási folyamat lezárultáig.

Nagyon fontos érv még mellette, hogy rengeteg előre elkészített integráció létezik népszerű tartalomkezelő rendszerekhez. Így, ha például WordPress-t használunk, az integrációt néhány kattintással és valószínűleg ingyenesen mi magunk is eltudjuk végezni. Innen ingyenesen is letölthetsz egy Braintree bővítményt amit a WordPress WooCommerce pluginnal használhatsz.

Braintree integráció

Mielőtt regisztrálnál magadnak egy éles fiókot, először érdemes elvégezned az oldaladon az integrációt és meggyőződnöd, hogy tökéletesen működik. Ehhez használhatod a Braintree sandbox funkcióját. A Sandbox-al lényegében egy tesztkörnyezetet tudsz létrehozni magadnak, hogy meggyőződhess, hogy a fizetési integráció megfelelően működik. Sandbox fiókot itt tudsz létrehozni magadnak.

Braintree fiók regisztrálása

Ha szeretnénk ezt a fizetési megoldását használni, először is regisztrálni kell egy fiókot. Ezt ide kattintva teheted meg. A regisztráció során csak egy email címet, jelszót és az országodat kell megadni.

Ezután, lehet hogy nem azonnal, de egy kis idő múlva az ügyfélszolgálat fel fogja venni veled a kapcsolatot és tudatni fogja, hogy milyen dokumentunkat kell biztosítanod a számukra.
Szükséges dokumentumok

Ahhoz, hogy a fiókod jóváhagyásra kerüljön, néhány dokumentumot el kell hozzájuk juttatnod. Ezek az alábbiak:

  • A cég min. 25% vagy a feletti tulajdonosának/tulajdonosainak útlevél vagy személyi igazolvány másolata
  • Társasági szerződés másolata (nem szükséges lefordíttatni angolra)
  • Belépési adatok a weboldalhoz ahol a fizetést szeretnéd használni
  • Domain név regisztráció igazolása. Ehhez egy befizetett számla is megfelel.
  • Ezeket a dokumentumokat a már regisztrált fiókodban kell feltölteni az “Account > Business Uploads” menüben.

Amennyiben nem találnak problémát akkor néhány napon belül kapsz majd egy emailt, hogy a jelentkezésedet jóváhagyták.

Innentől kezdve nincs egyéb teendőd, viszont van egy nagyon fontos dolog amire oda kell figyelned.
A Braintree szolgáltatás díjai

  • Tranzakciónként 2.9% + $0.30
  • Plusz 1% díj az USA-n kívül kiadott bankkártyával történő vásárlások után

Fontos dolog még, amit az előbb is említettem, az a kifizetések rendszeressége. Mivel nem te határozod meg, hogy a Braintree mikor utalja ki neked a pénzedet ez gondot okozhat. Hogy ha a Braintree fiókod USD-ben vagy EUR-ban van és magyar HUF számlára kéred a kifizetést akkor bankod egy fix átváltási díjat fog neked felszámolni. Ez kb. 3500 Ft. Viszont ezt minden egyes tranzakciónál felfogja számolni. Ha a Braintree utal neked $2-t, a bankod akkor is felszámítja ezt az átváltási díjat.

Hogy ezt a kellemetlenséget kikerüljük, érdemes az ügyfélszolgálatukat megkérni, hogy a kifizetéseket mindig hó végén egyszer teljesítsék számunkra. Természetesen, hogy ha nagy összegű vásárlások történnek az oldaladon és inkább szeretnéd hamarabb megkapni a pénzt, akkor ezt nem fontos megtenni.

 

Megjegyzés! Cégünk nem áll semmilyen üzleti kapcsolatban a Braintree-vel. Ezt a cikket csak ismertetőként írtuk. Bármilyen ügyfélkapcsolati problémával kérem a BT ügyfélszolgálatához vagy az azt használó kereskedőhöz forduljanak.

Írj kommentet

Komment írása ehhez a cikkhez nem engedélyezett!