Affiliate termékek hirdetése Google Ads-el

Szerző: mrron
Date:
Megtekintés: 366
Válaszok: 1
  • 0

Hello,

Lehet affiliate termékeket reklámozni Google hirdetéssel? Olvastam ahol azt mondják, hogy nem, de sok olyan tutorial is van ahol Google ads-el reklámozzák az affiliate termékeket.

Válaszok

Írta: kriszti

Beküldve: 09 Apr 2023

  • 0

A Google Ads platform lehetőséget biztosít arra, hogy affiliate termékeket is reklámozz, azonban fontos, hogy tiszta képet kapj a Google hirdetési irányelveiről és betartsd azokat.

Mielőtt elkezdenél affiliate termékeket hirdetni, érdemes átnézned a Google Ads irányelveit, különösen azokat, amelyek a hirdetések tartalmára és a hivatkozott oldalakra vonatkoznak. A Google törekszik a felhasználók számára értékes és releváns hirdetések biztosítására, ezért bizonyos típusú affiliate hirdetéseket korlátozhat vagy tiltottá tehet.

Néhány általános irányelv, amit figyelembe kell venni:

  1. Ne hirdess olyan termékeket vagy szolgáltatatásokat, amelyek sértik a Google hirdetési irányelveit, például hamis termékeket, felnőtt tartalmakat vagy illegális anyagokat.
  2. Biztosítsd, hogy a hirdetésed átlátható és releváns az affiliate termékkel kapcsolatban. A felhasználóknak tudniuk kell, hogy mit várhatnak a hirdetéstől.
  3. Kerüld a félrevezető vagy agresszív hirdetési gyakorlatokat, például a felhasználók megtévesztését a hirdetés valódi célját illetően, vagy a túlzott ígéretek használatát.
  4. Győződj meg arról, hogy a hivatkozott oldal (az affiliate termék oldala) megfelel a Google minőségi követelményeinek és hasznos információt nyújt a felhaszonálóknak.
  5. Az oldaladon legyen egyéb releváns tartalom, valamint felhasználói feltételek, adatavédelmi irányelvek, kapcsolati adatok stb.

 

A Google nem szereti az ún. „Bridge page”-ket. Ezek olyan landing oldalak, amelyekről a látogató átirányításra kerül közvetlenül az affiliate termék oldalára. Ha ez automatikusan történik, az instant büntetést von maga után, így ezt inkább kerüld.

Amolyan szürke zónának számít amikor ez nem automatikusan történik, például van egy gomb amire kattintva a látogató átmegy az affiliate oldalára. Ez még beleférhet, de ez is kockázatos. Ebben az esetben győződj meg róla, hogy az előbb említett oldalak jól láthatóan elérhetőek az oldaladon és alanding page-n is feltünteted, hogy affiliate vagy és mire számíthat a látogató, ha a gombra/linkre kattint.

A legbiztosabb megoldás, ha egy feliratkozó űrlapra vezeted a látogatót és a feliratkozás után pedig egy megerősítő oldalra. Így a látogató végig a te oldaladon marad. Utána pedig hírlevél formájában promótálhatod neki a terméket (akár többször is).

Ha betartod a Google Ads irányelveit és figyelsz arra, hogy értékes és releváns hirdetéseket készítesz, akkor igen, lehetséges affiliate termékeket is reklámozni a Google hirdetések segítségével. Ne feledd azonban, hogy a siker elérése érdekében folyamatosan monitorozni és optimalizálni kell a kampányaidat.

Jelentkezz be válasz beküldéséhez!