Sendy Autoresponder Használata

Az email marketing világában az innováció és hatékonyság kulcsfontosságú. Ebben a cikkben bemutatjuk a Sendy-t, egy korszerű hírlevélküldő szoftvert, amely forradalmasítja az email kommunikációt. A Sendy nem csak egy egyszerű eszköz a hírlevelek küldésére; sokkal több annál. Kiemelkedő funkciója az autoresponder, amely automatizált válaszokat küld az ügyfeleknek, így segítve a vállalkozásokat abban, hogy folyamatosan kapcsolatban maradjanak ügyfeleikkel.

Ebben a cikkben részletesen elmagyarázzuk, hogy mi az az autoresponder és miért vált elengedhetetlen eszközzé az email marketing stratégiákban. Megvizsgáljuk a Sendy autoresponder funkcióinak előnyeit, és lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan állíthatod be ezt a funkciót a Sendy szoftverben. Fedezd fel velünk, hogyan teheted hatékonyabbá és automatizáltabbá az email kommunikációt, és hogyan segíthet ez a vállalkozásod növekedésében.

Hírlevélküldő rendszerekről, köztük a Sendy-ről korábban már írtunk egy általános cikket, ezt itt olvashatod el.

Mi az az autoresponder?

Az autoresponder egy automatizált üzenetküldő rendszer, amely email üzeneteket küld ki az előre meghatározott feltételeknek megfelelően. Például, amikor valaki feliratkozik a hírleveledre, az autoresponder automatikusan küld neki egy üdvözlő emailt.

Az autoresponder úgy működik, hogy előre beállított üzeneteket küld ki bizonyos események bekövetkeztekor. Ezeket az üzeneteket előre megírod és időzíted. Amikor az adott feltétel teljesül – például egy új feliratkozás vagy egy adott dátum –, az autoresponder automatikusan elküldi az előre beállított üzenetet.

Előnyei

 • Időmegtakarítás: Egyszer beállítod, és az autoresponder gondoskodik a többiről.
 • Állandó Kapcsolattartás: Biztosítja, hogy rendszeresen kommunikálj a feliratkozóiddal.
 • Személyre Szabott Kommunikáció: Lehetőséged van személyre szabott üzeneteket küldeni, például névvel megszólítani a feliratkozóidat.
 • Hatékonyság: Az üzenetek automatikusak, így nem maradnak ki fontos kommunikációs lehetőségek.

Példa az Autoresponder Használatára

Tegyük fel, hogy van egy webáruházad, és szeretnéd automatizálni az ügyfélkommunikációt. Itt jön képbe az autoresponder:

 • Feliratkozás Utáni Üdvözlő Email: Valaki feliratkozik a hírleveledre. Az autoresponder automatikusan küld neki egy üdvözlő emailt, amely tartalmazhat egy kuponkódot vagy hasznos információkat az online vásárláshoz.
 • Emlékeztető Email: Ha az ügyfél hozzáad valamit a kosarához, de nem végzi el a vásárlást, az autoresponder küldhet neki egy emlékeztető emailt a kosarában hagyott termékekről.
 • Születésnapi Kívánság: Beállíthatsz egy autoresponder üzenetet, amely automatikusan boldog születésnapot kíván a feliratkozóidnak a születésnapjukon.

Ezek csak néhány példa arra, hogy hogyan használhatod az autorespondert az ügyfélkapcsolatok erősítésére és az értékesítés növelésére. Most nézzük, hogy hogyan lehet létrehozni autorespondert a Sendy-n belül.

Autoresponder létrehozása a Sendy-ben

Mielőtt belekezdenénk az autoresponder létrehozásának folyamatába a Sendy-ben, fontos megemlíteni néhány alapvető előfeltételt. Ahhoz, hogy kihasználd a Sendy által kínált összes funkciót, beleértve az autoresponder lehetőségeit is, először telepítened kell a szoftvert. Ha még nem tetted meg, akkor nézd meg korábbi cikkünket, amely lépésről lépésre vezet végig a Sendy telepítési folyamaton.

Ezenkívül fontos kiemelni, hogy a Sendy egy prémium szoftver, ami azt jelenti, hogy ez nem egy ingyenes megoldás. Azonban az általa kínált szolgáltatások és az email marketingben rejlő potenciális megtérülés többszörösen megéri a befektetést.

Ha készen állsz arra, hogy maximalizáld az email marketing hatékonyságát a Sendy segítségével, kattints az alábbi gombra a szoftver megvásárlásához.

Szerezd be te is a Sendy-t!

Ha mindezzel megvagyunk, akkor lépj be a Sendy oldaladra.

Válaszd a "View all lists" opciót, majd válaszd ki az email listát amelyikhez hozzá szeretnéd rendelni az autorespondert.

Sendy email lista

Az email lista a Sendy-ben egy olyan csoportot jelent, amelybe az email címeket gyűjtöd. Ezek az email címek lehetnek potenciális ügyfelek, meglévő ügyfelek vagy akárki más, aki érdeklődik a szolgáltatásaid vagy termékeid iránt és hozzájárult, hogy kapjon tőled leveleket.

Amikor valaki feliratkozik a weboldaladon keresztül vagy másképpen megadja az email címét, azt hozzáadhatod az email listádhoz a Sendy-ben. Ezt a listát használhatod különböző email kampányok küldésére, legyen szó akár hírlevelekről, promóciókról vagy egyéb információkról.

A Sendy lehetővé teszi, hogy több különböző listát is létrehozz és kezelj, így célzottabban szólíthatod meg a különböző érdeklődési csoportokat. Például külön lista lehet azok számára, akik csak az újdonságokról szeretnének értesülni, és egy másik azoknak, akik kifejezetten az akciók iránt érdeklődnek. Ez segít abban, hogy releváns és személyre szabott tartalmat küldj az egyes címzetteknek.

Autoresponder létrehozásához kattints az "Autoresponders" opcióra.

Autoresponder menü

Ezután adnunk kell egy nevet az Autorespondernek. Ebben a példában én az egyszerűség kedvéért ezt "Ebook"-nak fogom nevezni.

Autoresponder neve

Kattints a "Save & Next" gombra.

Ezután már rögtön létre is hozhatod az első emailt ebben a folyamban. Először is ki kell választanod, hogy mikor kerüljön ez az email elküldésre. Küldheted azonnal, x perccel, órával, nappal, héttel, órával a feliratkozás után. Én azt választom, hogy azonnal. Tehát ha valaki feliratkozik a listámra, akkor az azonnal kap egy emailt ahonnan letöltheti az ebook-t. Ezen az oldalon értelemszerűen meg kell adni az email adatait, tárgy, küldő neve, küldő email címe, válasz email, az email üzenet tartalma.

Autoresponder első email

Ha meg vagy a levéllel, kattints a mentésre.

Természetesen nem csak annyit szeretnénk, hogy elküldjük a feliratkozónak az ebook-ot. Szeretnénk neki további ún. "follow-up" üzeneteket is küldeni. Ehhez annyit kell tennünk, hogy egy újabb levelet adunk ehhez az autoresponderhez.

Autoresponder második email

Kattints az "Add a new email to this autoresponder" gombra. A folyamat hasonló az előzőhöz annyi különbséggel, hogy itt figyelmned kell arra, hogy mikor kerüljön kiküldésre az email. Az előző email azonnal került kiküldésre a feliratkozás után. A követő emailt beállíthatod, hogy pl. 2 nappal a feliratkozás után kerüljön kiküldésre. Ezt az alábbiak szerint teheted meg:

Autoresponder levél beállítás

Természetesen sokkal több emailt is hozzáadhatsz az autoresponderhez.

További példák autoresponder használatára

íme néhány gyakorlatias példa az autoresponder használatára, amelyek bemutatják, hogyan lehet ezt az eszközt hatékonyan alkalmazni különböző helyzetekben:

 • Üdvözlő Email Sorozat Új Feliratkozóknak: Amikor valaki feliratkozik a hírleveledre, az autoresponder egy üdvözlő emailt küldhet, majd követő üzeneteket, amelyek bemutatják a cég filozófiáját, termékeit, vagy szolgáltatásait. Ez segít az új feliratkozóknak, hogy jobban megismerjék a márkádat.

 • Edukációs Email Sorozat: Ha értékesítési vagy oktatói tevékenységet folytatsz, az autoresponder segítségével létrehozhatsz egy email sorozatot, amely lépésről lépésre vezeti végig az olvasókat egy adott témán vagy tananyagon, például egy online tanfolyamon.

 • Születésnapi Email: Beállíthatsz egy autoresponder üzenetet, amely automatikusan boldog születésnapot kíván a feliratkozóidnak a születésnapjukon, esetleg egy egyedi ajánlattal vagy kedvezménnyel egybekötve.

 • Emlékeztető Email a Kosárban Hagyott Termékekről: Webáruház esetén az autoresponder segíthet emlékeztetni az ügyfeleket azokra a termékekre, amiket a bevásárló kosarukba tettek, de még nem vásárolták meg.

 • Feedback Kérő Email: Egy esemény, termékhasználat vagy szolgáltatás után az autoresponder automatikusan kérhet visszajelzést a felhasználóktól, segítve ezzel a termék vagy szolgáltatás folyamatos fejlesztését.

Ezek a példák mutatják, hogy az autoresponder számos módon hasznosítható a vállalkozás fejlődéséhez és az ügyfélkapcsolatok erősítéséhez.

Szerezd be te is a Sendy-t!

Befejezés

Az autoresponder használata a Sendy-ben kiváló módja annak, hogy automatizáld és hatékonyabbá tedd az email kommunikációt. Ahogy láthattuk, ez az eszköz segít időt megtakarítani, folyamatos kapcsolatot tartani az ügyfelekkel, és személyre szabott üzeneteket küldeni, ami növeli az ügyfél-elégedettséget és hozzájárul a hosszú távú üzleti sikerhez. Akár új feliratkozókat köszöntesz, oktató anyagokat küldesz, vagy visszajelzést kérsz, az autoresponder a Sendy-ben minden esetben egy értékes eszköz a kezedben.

Reméljük, hogy ez a cikk segített megérteni az autoresponder fontosságát és hogyan használhatod hatékonyan a Sendy keretében. Lépj most, és kezdj el építeni egy erősebb, automatizált email marketing stratégiát, amely hozzájárul a vállalkozásod növekedéséhez.

Gyakori Kérdések

Mennyibe kerül a Sendy használata, és van-e ingyenes próbaverzió?

A Sendy egy egyszeri díjas szoftver, amelynek jelenlegi árát a hivatalos weboldalukon találod meg. Nincs ingyenes próbaverzió, de a szoftver ára általában sokkal kedvezőbb, mint a havi díjas email marketing szolgáltatásoké.

Milyen gyakran küldhetek autoresponder üzeneteket a Sendy segítségével?

Az autoresponder üzenetek gyakoriságát te magad állíthatod be a Sendy-ben. Lehetőséged van napi, heti, havi vagy akár eseményvezérelt üzeneteket küldeni. Fontos, hogy ne bombázd túl a feliratkozóidat, és figyelembe vedd az email marketing legjobb gyakorlatait.

Hogyan integrálhatom a Sendy-t a meglévő weboldalammal?

A Sendy API-jának és előre elkészített űrlapjainak köszönhetően könnyen integrálható a legtöbb modern weboldallal és e-kereskedelmi platformmal. Részletes útmutatókat és dokumentációt találsz a Sendy hivatalos weboldalán, amelyek segítenek a beállításban.

Biztonságosak-e az ügyféladataim a Sendy-ben?

Igen, a Sendy nagy hangsúlyt fektet az adatvédelemre és biztonságra. Az adatok a saját szervereden tárolódnak, így te irányítod az adatvédelmet. Azonban fontos, hogy rendszeresen frissítsd a szoftvert és gondoskodj a szervered biztonságáról is.

Írj kommentet

Jelentkezz be, ha kommentet szeretnél írni.