PayPal Business Fiók Létrehozása

A digitális korban élünk, ahol az online tranzakciók és vásárlások mindennapjaink részévé váltak. Ebben az összefüggésben a PayPal neve szinte mindenki számára ismerős. A PayPal a világ egyik vezető online fizetési rendszere, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy pénzt küldjenek és fogadjanak anélkül, hogy megosztanák pénzügyi adataikat. A cég több mint 20 éve működik, és azóta milliók számára vált a biztonságos online tranzakciók szinonimájává.

A cikkünk célja, hogy bemutassa a PayPal üzleti számla nyitásának folyamatát, előnyeit és jellemzőit. Különösen azoknak ajánlott, akik online vállalkozást vezetnek vagy terveznek indítani, és szeretnék maximalizálni az online fizetési lehetőségeiket, miközben biztonságos és professzionális szolgáltatást nyújtanak ügyfeleiknek.

Ha személyes PayPal fiókot szeretnél nyitni, van erről egy másik cikkünk, amit ide kattintva olvashatsz el.

Mi a PayPal üzleti számla?

A PayPal üzleti számla egy speciálisan vállalkozások és online kereskedők számára kialakított szolgáltatás, amely számos olyan funkciót és előnyt kínál, amelyek túlmutatnak a hagyományos személyes fiókokon. Az üzleti számla lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy egyszerűen és biztonságosan fogadjanak el fizetéseket, kezeljék tranzakcióikat és növeljék online jelenlétüket.

Az üzleti számla alapvető jellemzői:

 • Professzionális fizetési oldal: Testreszabható fizetési oldal létrehozása, amely illeszkedik a vállalkozás brandingjéhez.
 • Többféle fizetési mód: Lehetőség kreditkártyás fizetések, banki átutalások és más online fizetési módok fogadására.
 • Integráció e-kereskedelmi platformokkal: Könnyű integráció népszerű e-kereskedelmi platformokkal, mint a Shopify, WooCommerce és mások.
 • Részletes tranzakciós jelentések: Hozzáférés részletes tranzakciós adatokhoz és elemzésekhez, amelyek segítenek a vállalkozás növekedésének nyomon követésében.

Kinek ajánlott a PayPal üzleti számla?

A PayPal üzleti számla különösen azoknak a vállalkozásoknak és kereskedőknek ajánlott, akik:

 • Online boltot vagy webáruházat üzemeltetnek.
 • Nemzetközi vásárlókkal rendelkeznek és egyszerűsíteni szeretnék a nemzetközi tranzakciókat.
 • Professzionális és testreszabott fizetési élményt szeretnének nyújtani ügyfeleiknek.
 • Részletes tranzakciós adatokhoz és elemzésekhez szeretnének hozzáférni, hogy jobban megértsék üzleti tevékenységüket.

A PayPal üzleti és személyes fiók közötti különbségek

A PayPal üzleti és személyes fiókjai között számos különbség van. Az üzleti fiókok számos extra funkcióval rendelkeznek, amelyek hasznosak lehetnek a vállalkozások számára, de magasabb díjakat is számolnak fel. A személyes fiókok egyszerűbbek és olcsóbbak, de nem kínálnak ugyanolyan funkciókat, mint az üzleti fiókok.

A két fióktípus közötti alapvető különbségek a következők:

 • Célcsoport: Az üzleti fiókok vállalkozások számára készültek, míg a személyes fiókok magánszemélyek számára.
 • Funkciók: Az üzleti fiókok számos extra funkcióval rendelkeznek, amelyek hasznosak lehetnek a vállalkozások számára, például:
  • Többféle fizetési mód elfogadása (pl. bankkártya, hitelkártya, készpénzátutalási megbízás)
  • Vállalati jelentések és statisztikák
  • Nemzetközi fizetési támogatás
 • Díjak: Az üzleti fiókok díjai általában magasabbak, mint a személyes fiókok díjai.

Tranzakciós díjak és költségek összehasonlítása

A PayPal üzleti és személyes fiókjai közötti tranzakciós díjak és költségek összehasonlítása a következőképpen alakul:

Tranzakciós típus Üzleti fiók Személyes fiók
Termék vagy szolgáltatás értékesítése 2,9% + 0,30 USD 3,49% + 0,30 USD
Szolgáltatás vagy előfizetés értékesítése 2,9% + 0,30 USD 3,49% + 0,30 USD
Jótékonysági adományok elfogadása 2,9% + 0,30 USD 2,9% + 0,30 USD
Áruházakban és éttermekben történő fizetések elfogadása 2,9% + 0,30 USD 2,9% + 0,30 USD
Könyvelés Ingyenes Ingyenes

 

Előnyök és hátrányok

Az üzleti fiókok használatának előnyei a következők:

 • Többféle fizetési mód elfogadása
 • Vállalati jelentések és statisztikák
 • Nemzetközi fizetési támogatás

Az üzleti fiókok használatának hátrányai a következők:

 • Magasabb díjak
 • Szigorúbb ellenőrzési folyamat

Hogyan nyissunk PayPal üzleti számlát?

Üzleti PayPal számla nyitásához látogass el erre az oldalra.

Itt az "Üzleti számla" opciót kell választani, majd kattiontani a "Folytatás" gombra.

paypal üzleti számla nyitása

A következő oldalon meg kell adnod nevedet, email címedet, jelszavadat és egy telefonszámot. El kell fogadnod a szerződési feltételeket és kattintani az "Agree and create account" gombra.

PayPal egy email-t küld majd a megadott címre, amelyben kattintanod kell a megerősítő linkre.

Profil információk megadása

Az első belépés után PayPal kérni fogja további adatok megadását. Amíg ezeket az adatokat nem adod meg, a fiókodat nem fogod tudni használni.

paypal profil adatok

 

Kattints a narancssárga mezőre vagy a "Get started" gombra.

Ezután PayPal néhány kérdést fog feltenni az üzleteddel kapcsolatban. Válaszd ki azt az opciót ami leginkább illik rá. Szintén meg kell adnod néhány adatot magadról és az üzletedről, például név, típus, székhely, cégjegyzékszám stb.

Kezelőfelület nyelvének megváltoztatása

Először a PayPal fiókod kezelőfelülete angol nyelven lesz elérhető. Miután megadtad a profil adataidat, ezt tudod módosítani. Válaszd az "Account Settings" -> "Account preferences" menüpontot, majd itt kattints az "Update" linkre a "Preferred Language" opciónál. Válaszd ki a "magyar"-t.

paypal dashboard nyelvi beállítás

Ezután már a kezelőfelület magyarul fog megjelenni számodra.

Bankszámla hozzákapcsolása a PayPal fiókhoz

Ha még nem tetted meg, akkor a főoldalon a PayPal figyelmeztetni fog, hogy a fiókhoz nincs bankszámla társítva. Ezt meg kell tenni, különben a PayPal fiókodat fogod tudni használni. Itt nyílván a céged banszámláját kell hozzá társítani a fiókhoz.

bankszámla társítása paypal fiókhoz

Kattints a "Bank kiválasztása" gombra.

Ezután meg kell adni a bank nevét és a számlaszámot. Fontos, hogy csak magyar forintban vezetett bankszámlát lehet csatolni.

bankszámla csatolása

Ezután kattintsunk a "Bank csatolása" gombra.

A számlát meg kell erősíteni, azért hogy a PayPal meggyőződhessen róla, hogy az valóban hozzánk tartozik. PayPal utalni fog a számunkra két kicsi összeget. Ezek értékét meg kell adni a fiókunkban amikor megerősítjük a bankszámlánkat.

Bankkártya csatolása PayPal fiókhoz

Bankkártyát hasonlóképpen tudunk csatolni a PayPal fiókunkhoz, mint bankszámlát. Menjünk a "Fizetések indítása és fogadása" -> "Bankszámlák és kártyák" menüpontra.

Itt több, különböző beállítást is elvégezhetünk. A "Kártyák" szekciónál kattintsunk az "Új kártya csatolása" opcióra.

bankkártya csatolása paypal fiókhoz

Itt értelemszerűen meg kell adnod a csatolni kívánt bankkártya adatait. A PayPal a bankszámlához hasonlóan ezt is ellenőrizni fogja.

Ez a menüpont még abból a szempontból érdekes, hogy itt feltudunk venni a fiókunkhoz különböző pénznemeket.

pénznem beállítása paypal fiókban

Új pénznem hozzáadásához kattints a "Pénznem hozzáadása" linkre. Ezután válaszd ki a listából, hogy melyik pénznemet szeretnéd felvenni a fiókodhoz.

A fenti képen a forint mellé felvettem az amerikai dollárt. Ha a PayPal számlámra USD-ben küldenek pénzt, és az elsődlegesen használt pénznemnek az USD van beállítva, akkor az USD-ként fog megjelenni, nem kerül automatikusan átváltásra. Fontos megjegyezni, hogy ha a pénzedet a PayPal számláról átutalod a bankszámlára, akkor az forintban fog megérkezni, akkor is ha USD-ben van a pénzed a PayPal fiókban.

PayPal fizetési lehetőség integrálása weboldalra

A PayPal számos lehetőséget biztosít rendszerének integrálására weboldalkba, webáruházakba. Ma már a legtöbb webáruházban elérhető a PayPal fizetési lehetőség, így ha te is szeretnéd termékeidet és szolgáltatásaidat online értékesíteni, akkor érdemes ezt a fizetési módot is elérhetővé tenni vásárlóid számára.

Ha WordPress alapú weboldalad van akkor több ingyenes PayPal bővítmény közül tudsz választani, melyeket egy kattintással lehet telepíteni, nincs szükség programozói tudásra. A fizetés beállításához ún. API kulcsra lesz szükséged, ezt a PayPal felületén tudod beszerezni.

A főoldalon válaszd az "Üzleti eszközök" menüpontot. Majd pedig kattints az "API-hitelesítőadatok" -> "Első lépések" opcióra.

paypal api kulcs beszerzése

Innen ki kell másolnod az "Ügyfél-azonosító" és "Titkos kód"-ot. Ezt kell megadnod a WordPress bővítmény megfelelő beállításában.

Ha nem WordPress alapú weboldalt használsz, akkor a fejlesztőd valószínűleg tudni fogja, hogyan kell ezt megoldani.

Összegzés

A PayPal üzleti számla nyitása sok előnnyel jár azok számára, akik online vállalkozást vezetnek vagy terveznek indítani. Ahogy a cikkben is láthattad, számos olyan funkció és lehetőség áll rendelkezésre, amelyek segítenek abban, hogy a vállalkozásod zökkenőmentesen működjön és növekedjen az online térben.

Az üzleti fiókban rengeteg opció és beállítási lehetőség található, és természetesen nem tudtam mindent részletesen kifejteni ebben a cikkben. Ha van olyan funkció vagy kérdés, ami érdekel, és nem találtad meg a cikkben, kérlek, ne habozz és írd meg kommentben a cikk alatt! Szívesen kibővítem a cikket és válaszolok minden felmerülő kérdésre.

Írj kommentet

Jelentkezz be, ha kommentet szeretnél írni.