Amazon Affiliate Marketing Kezdőknek

Szeretnéd megismerni az affiliate marketing világát, de nem tudod, hol kezd? Ha igen, akkor ez a blogbejegyzés neked szól!

Ebben a kezdőknek szóló útmutatóban belemerülünk az Amazon affiliate marketing izgalmas világába. Tehát, kapcsold be a biztonsági övet és készülj fel arra, hogy felfedezd, hogyan kereshetsz jutalékot az Amazon Partner programon keresztül ajánlott termékek promóciójával.

Az affiliate marketing erős eszköz az online jelenlét monetizálására. Olyan cégekkel való partnerség révén, mint az Amazon, jutalékot kereshetsz minden, az egyedi affiliate linkeden keresztül generált eladás után. De miért válaszd az Amazont mint preferált affiliate marketing programot?

Az Amazon népszerűsége az affiliate partnerek körében a hatalmas termékválasztékának, megbízható márkanévnek és versenyképes jutalék arányoknak köszönhető. Milliószámra állnak rendelkezésre különféle kategóriákban termékek, így végtelen lehetőség kínálkozik jövedelmező piaci részek megtalálására és olyan termékek promóciójára, amelyek összhangban vannak a közönségeddel.

Tehát, akár blogger, közösségi média influenszer vagy weboldal tulajdonos vagy, az Amazon Partnerként való csatlakozás lehetőséget nyit a passzív jövedelemre jutalékalapú eladásokon keresztül. Ebben az útmutató további részeiben megvizsgáljuk az Amazon affiliate marketing minden részletét és felvértezünk azzal a tudással, amire szükséged van a pénzügyi siker felé vezető út elindításához.

FONTOS!

Mielőtt elmerülnél a cikk további részeiben, szeretném felhívni a figyelmedet egy lényeges tényezőre. Ha Magyarországról szeretnél Amazon termékeket promótálni, érdemes megfontolnod, hogy ezt angol nyelvű oldalakon tedd. A tapasztalatok azt mutatják, hogy Magyarországról kevesebben rendelnek az Amazonról, így egy angol nyelvű közönség célzása lehet a legoptimálisabb választás.

Ha esetleg nem beszélsz folyékonyan angolul, de szeretnél magas színvonalú angol tartalmat létrehozni, ajánlom a ChatGPT használatát. Ez az eszköz kiváló minőségű angol szövegeket képes generálni, amelyek segíthetnek abban, hogy hatékonyan kommunikálj az angol nyelvű közönséggel.

A cikk további részében azt veszem alapul, hogy egy angol nyelvű közönség számára promótálunk termékeket. Remélem, hogy ez az információ segít majd a sikeresebb affiliate marketing stratégiád kialakításában!

Mi az az Amazon Affiliate Program?

Az Amazon Affiliate Program, más néven Amazon Associates, az Amazon által létrehozott partnerségi marketing program. A program lehetővé teszi a weboldal tulajdonosoknak, bloggereknek és influencereknek, hogy termékeket ajánljanak az Amazon weboldaláról, és jutalékot keressenek minden eladás után, amelyet az általuk biztosított hivatkozásokon keresztül generálnak. Az Amazon Associate-k egyedi hivatkozásokat kapnak a termékekre, amelyeket aztán beágyazhatnak a tartalmaikba. Amikor egy látogató a hivatkozáson keresztül vásárol az Amazonon, a partner jutalékot kap az eladásból. Az Amazon Affiliate Program népszerűsége abból adódik, hogy az Amazon hatalmas termékkínálattal rendelkezik, és a program egyszerűen integrálható a legtöbb online platformba.

Piackutatás

Mielőtt regisztrálnánk az Amazon Affiliate Programba, érdemes néhány dolgot előre megcsinálni. Az egyik legfontosabb teendőnk, hogy kiválasszuk a terméket amelyet promótálni szeretnénk. Sokan esnek abba a hibába, hogy az oldalukon mindenféle terméket promótálnak. Ez az esetek 99%-ban nem működik, hiszen ha sok mindenre próbálunk egyszerre lőni, akkor nagy valószínűséggel semmit nem fogunk eltalálni.

Válassz ki EGY terméket és CSAK arra fókuszálj!

Az affiliate marketing világában könnyű elveszni a végtelen termék- és piaci lehetőségek között. Azonban a siker kulcsa gyakran nem a mennyiségben, hanem a minőségben rejlik. Sokan nem ismerik fel, hogy az egyik legjobb stratégia egyetlen termék (niche) kiválasztása és arra való teljes koncentráció lehet.

Miért érdemes egyetlen témára fókuszálni?

 • Google Authority: Ha sok hasznos információt és tartalmat gyűjtesz össze a weboldaladon egy adott témában, a Google tekintélyként (authority) fogja kezelni az oldaladat ezen a területen. Ez nemcsak a keresőmotorok rangsorolásában segít, hanem növeli az oldalad hitelességét is a látogatók szemében.
 • Célközönség: Egy specifikus témára való koncentrációval könnyebben meghatározhatod és elérheted a célközönségedet. Az emberek gyakran keresnek szakértelmet egy adott témában, és ha te vagy az a szakértő, hozzád fognak fordulni.
 • Csökkentett verseny: A specifikus témára való fókuszálás csökkenti a versenyt. Minél specifikusabb a témád, annál kevesebb versenytársad lesz, ami nagyobb eséllyel hoz több látogatót az oldaladra.

Példa a niche kiválasztására és lebontására:

Tegyük fel, hogy a kertészkedés iránt érdeklődsz. Ez egy széles témakör, tehát érdemes specifikusabbá tenni. Választhatod például a szobanövényeket mint niche-t. De még ezen belül is lebonthatod tovább: például a levegőtisztító szobanövényekre koncentrálhatsz. Ezzel egy olyan specifikus sub-niche-t alkotsz, ahol kevesebb a verseny, és könnyebben válhatsz szakértővé, több látogatót szerezhetsz az oldaladra.

Miért fontos olyan témát választani, ami ismerős vagy amit szeretsz?

A szenvedély és az ismeret nélkülözhetetlen az affiliate marketingben. Ha valami iránt szenvedélyes vagy, az motivációt ad a folyamatos tanuláshoz és a tartalom létrehozásához. Az ismeretek pedig biztosítják, hogy hiteles és értékes információt nyújts az olvasóidnak. Például, ha mindig is szerettél szobanövényekkel foglalkozni és sokat tudsz róluk, akkor könnyedén írhatsz róluk, megoszthatod a tapasztalataidat, és tanácsokat adhatsz másoknak.

A promótálandó termék kiválasztása

Tehát ezen a ponton már nagyjából tudjuk, hogy milyen terméket szeretnénk promótálni. Hogy ezt pontosabban meg tudjuk határozni menjünk az amazon.com-ra. Az oldal menüje sokat segíthet. Ebben a példában valamilyen kempingezéssel, kirándulással kapcsolatos terméket szeretnék találni.

Az amazonon a fő menüből válasszuk a "Shop by departments" -> "Sports and Outdoors" -> "Outdoor Recreation" menüpontot. Egyből kidob rengeteg terméket.

Itt a bal oldalon még tovább tudjuk szűkíteni a találatokat.

Amazon menü

Én a "Camping & Hiking" opciót választom. Egyre specifikusabb termékeket listáz ki nekünk az Amazon, de még mindig tovább lehet szűkíteni. A bal oldalon most ezt a listát láthatod:

Amazon menü

 

Érdemes ezek közül választani valamit. Nézd végig az összes alkategóriát. Milyen termékeket tartalmaz? Van-e olyan amiről szívesen írnál? Olyan termékeket tartalmaz amelyek se nem túl olcsók és se nem túl drágák? Érdemes olyan terméket választani amelynek az ára kb. $30-150 között van. Ezeket könnyebben megveszik az emberek mint a több száz vagy ezer dolláros termékeket.

Kiválasztottam a "Sleeping Bags & Camp Bedding" kategóriát. Szerintem ezek a termékek megfelnek majd. Nem túl drágák, de nem is annyira olcsóak. Nagy a választék.

Ha rákattintasz egy termékre akkor láthatod, hogy van egy olyan szekció a termék oldalon, hogy "Frequently bought together".

Amazon együtt vásárolt termékek

Itt olyan termékek szerepelnek, amelyeket gyakran vásároltak az adott termékkel együtt. Ezeket a termékeket is érdemes feljegyezned, vagy listát készítened róla. Így érdemes akár együtt promótálni őket, ezzel maximalizálhatod a jutalékodat.

Kulcsszókutatás

A keresőoptimalizálásba nem szeretnék most nagyon mélyen belemenni. Ide kattintva részletesebben is olvashatsz a témáról.

Még mindig nincs weboldalunk és még az Amazon Affiliate programjára sem regisztráltunk. Nem kell aggódnod, egyelőre egy picit előre dolgozunk.

Tehát nagyjából megvan az a termékkör amelyet promótálni szeretnénk. Viszont nem kezdhetünk el csak úgy vaktába lövöldözni és mindenféle dologról blog bejegyzéseket írni. Szükségünk van valamilyen stratégiára és információra azzal kapcsolatban, hogy miről írjunk.

Tegyük fel, hogy ezt a terméket szeretném promótálni.

Ez a termék egy önfelfújódó alvópad/matrac, amely szilárd habbal van ellátva. Kényelmes, könnyen használható és tökéletes társ a kempingezéshez vagy a túrázáshoz.

Már csak az a dolgunk, hogy írjunk kiegészítő cikkeket ebben a témában. Fontos, hogy használjunk valamilyen SEO szoftvert, hogy megtudjuk határozni, hogy melyik kulcsszó köré optimalizáljuk a cikkeket. Valamelyest könnyű dolgunk van, használhatjuk pl. ezt "Self Inflating Sleeping Pad"

A kulcsszó ellenőrzéséhez használhatod pl, a félig ingyenes Ubersuggest-et. Én a SurgeGraph-ot használom. Ezzel nem csak a kulcsszavakat tudom ellenőrizni, de egy kattintással profi cikket is generál nekem a szoftver. Kattints ide ha szeretnéd kipróbálni.

Kulcsszókeresés

Itt láthatjuk, hogy a kulcsszóra havonta 2900 keresés érkezik, a kulcsszó nehézség (KD) is valamelyest könnyű.

Alatta szerepel egy másik kulcsszó is amire kevesebb havi keresés jut, viszont a kulcsszó nehézség is kisebb, tehát könnyebben tudunk rá rangsorolódni a Google-ben. Ezek az értékek egyébként nem lézerpontosak. Ha már rangsorolódsz rá akkor valószínűleg egyéb kulcsszó variációkból is kapsz majd látogatókat.

Miért kellenek a kiegészítő, információs cikkek?

Ezen cikkek célja, hogy mélyebb betekintést nyújtsanak a témába, anélkül, hogy közvetlenül promótálnák a terméket.

Például:

 • "The Benefits of Using a Self-Inflating Sleeping Pad" (Az önfelfújódó alvópadok előnyei)
 • "How to Choose the Right Sleeping Pad for Your Camping Trip" (Hogyan válasszuk ki a megfelelő alvópadot a kempingezéshez)
 • "The Science Behind Self-Inflating Technology" (A technológia mögötti tudomány)

A Google és más keresőmotorok büntetik azokat az oldalakat, amelyek csak termékek promótálására összpontosítanak. A kiegészítő tartalom hitelességet ad az oldalnak, és biztosítja, hogy a látogatók hasznos információt kapjanak. Emellett csökkenti az elutasítási arányt és növeli az oldalon töltött időt.

Fordított content silo

A fordított content silo egy olyan tartalomstruktúra, ahol a kiegészítő cikkek a fő termékcikkre mutatnak. Ennek előnyei:

SEO előnyök: A belső linkek növelik a fő termékcikk relevanciáját a keresőmotorok szemében.
Jobb felhasználói élmény: A látogatók mélyebb betekintést nyernek a témába, és könnyebben megtalálják a kívánt információt.

Azt javaslom, hogy minden fő termék cikkre legalább 20 kiegészítő cikket írj. Ha tudsz, akkor többet. A chatGPT-vel nagyon gyorsan tudsz ötleteket generálni cikkekhez, a SurgeGraph pedig elvégzi a kulcsszókutatást és a tartalomírást.

Honlapkészítés

A következő lépés a honlapod elkészítése. Nagyon mélyen ebbe sem mennék bele. Érdemes egy jó hosting szolgáltatót választani, pl a Hostingert. Ennél a szolgáltatónál be tudod regisztrálni a domain nevedet és a weboldalt is el tudod készíteni egy kattintással.

Ha elkészült a weboldalad, írj meg legalább 20-30 kiegészítő cikket mielőtt még elkezdenél bármilyen terméket promótálni. Erre azért van szükség, mert amikor regisztrálsz az Amazon Affiliate Programba meg kell adnod a weboldaladat is, amit ellenőriznek majd. Ha a weboldaladon még nincs tartalom akkor visszadobják a jelentkezésedet.

Győződj meg róla, hogy az oldaladon megvannak a szokásos oldalak mint pl. felhasználói feltételek, adatvédelmi nyilatkozat stb.

Csatlakozás az Amazon Affiliate Programhoz

Mielőtt nkivágunk, regisztrálnod kell a programba. Ezt ide katintva teheted meg.

A regisztráció során meg kell adnod a személyes adataidat, weboldaladat és válaszolnod kell néhány további kérdésre. A regisztráció elküldése után várnod kell néhány napot amíg az jóváhagyásra kerül. Erről emailben értesítenek majd. Ha esetleg elutasítják a jelentkezésedet közölni fogják, hogy miért történt. Javítsd a hibát, vagy pótold a hiányosságot és próbáld meg újra pár héttel később.

A csatlakozás feltételei

 • Az első és legfontosabb, hogy ha prómótálsz egy terméket, akkor a látogatókkal közölnöd kell, hogy ha a linkre kattintanak és vásárolnak az amazonon akkor abból te jutalékot kapsz. Ezt a nyilatkozatot általában a cikkek elejére szokták beszúrni.

 • Nem használhatod az Amazon affiliate linkedet fizetett hirdetésekhez, mint pl: Google ads

 • Nem használhatsz link cloaking-ot az Amazon affiliate linkekhez. Pl, nem rejtheted a linkedet egy bit.ly link mögé.

 • Hírlevelekben nem használhatod az Amazon Affiliate Linkedet!

 • Ne vásárolj az Amazonon a saját Affiliate Linkeden keresztül!

Ezek a legfontosabb feltételek, de részletesen ezen a linken elolvashatod a többit is.

Az Amazon Affiliate Kezelőpult

Miután a regisztrációd jóváhagyásra került, bejelentkezhetsz a fiókodba. Először a dashboard-ot fogod látni:

Amazon affiliate dashborad

Itt egy gyors statisztikát láthatsz a jutalékodról, kattintásokról, rendelt termékekről stb. Részletesebb statisztikát a "Reports" -> "Earnings reports" menüpontban találsz.

Affiliate Link Generálása

Affiliate linket többféleképpen készíthetsz magadnak. Lépj a "Product Linking" -> "Product Links" menüre. Itt kattintható linket tudsz generálni. három opció közül választhatsz:

 • Link to favorite destinations: itt egy bizonyos kategóriához fog mutatni a linked
 • Link to search results: itt az Amazon keresési eredményéhez fog mutatni a linked
 • Link to any page: itt egy oldalnak a linkjét kell megadnod. Én általában ezt az opciót használom.

Amazon affiliate link generálása

Itt meg kell adnod a promótálni kívánt termék oldalának az URL-ét, meg kell adnod egy nevet a linkent, majd pedig a "Get HTML" gombra kell kattintani. Ezután a jobb oldali dobozban megkapod a speciális affiliate linkedet amit már használhatsz is az oldaladon. láthatod majd, hogy a linkedben szerepel a "Tracking ID"-d. Több ilyen tracking ID-t is létrehozhatsz a "Manage Your Tracking IDs" menüben.

Jutalék kifizetése

A jutalék kifizetését kérheted bankszámlára utalással, ajándékkártyában, vagy csekken. A fizetési módot az "Account Settings" -> "Your Payment Method" menüpontban tudod beállítani.

A jutalék rátákat ezen a linken éred el.

Amazon Influencer Program

Az Amazon Influencer Program lehetővé teszi a tartalomkészítők számára, hogy ajánlásokat tegyenek és inspirálják közönségüket a közösségi médián keresztül.

Az influencerek személyre szabott oldalt hozhatnak létre az Amazonon, ahol élő közvetítéseket, vásárolható fotókat és videókat tehetnek közzé. A program nagyobb tartalomkészítőknek szól, akik közösségi médián keresztül ajánlanak termékeket.

Az Influencer Program elsősorban a közösségi médiában aktív tartalomkészítőkre összpontosít, míg az Associate Program szélesebb körű és bármely weboldal vagy blog tulajdonos számára elérhető.

Az Influencer Programban az ajánlások elsősorban a közösségi média platformokon keresztül történnek, míg az Associate Programban a linkek bármilyen online platformon megoszthatók.

Zárszó

Az Amazon affiliate programja az egyik legmegbízhatóbb és legnépszerűbb partneri program a világon. A platform hatalmas termékkínálata, megbízható brandje és versenyképes jutalék rendszere ideális lehetőséget kínál mindazoknak, akik online jelenlétüket szeretnék monetizálni. Az Amazonnal való együttműködés nem csak pénzügyi előnyökkel jár, hanem lehetőséget kínál arra is, hogy értéket adjunk olvasóinknak és követőinknek a legjobb termékek ajánlásával. Ha bármilyen kérdésed merülne fel az Amazon affiliate programjával kapcsolatban vagy a cikk tartalmával összefüggésben, írj egy kommentet a cikk alatt. Örömmel válaszolunk minden felmerülő kérdésre és segítünk a sikerhez vezető úton!

Írj kommentet

Jelentkezz be, ha kommentet szeretnél írni.