SEO Kulcsszókutatás és Elemzés: A Teljes Útmutató

Üdvözöllek ebben az átfogó útmutatóban, ahol a kulcsszókutatás és kulcsszó elemzés izgalmas világába kalauzollak! Ha valaha is kíváncsi voltál, hogyan lehet a weboldalad vagy tartalmad jobban láthatóvá tenni a keresőmotorok számára, akkor jó helyen jársz. Az a célunk, hogy bemutassuk neked a kulcsszókutatás és elemzés alapjait, módszereit és eszközeit, hogy sikeresen növeld az online láthatóságod.

Ez az útmutató mindenki számára hasznos lehet, aki meg akarja érteni, miért van olyan nagy jelentősége a kulcsszókutatásnak és elemzésnek a keresőoptimalizálás (SEO) sikere szempontjából.

Tarts velem, és fedezd fel, hogyan lehet hatékonyan alkalmazni a long-tail kulcsszavakat, az LSI (Latent Semantic Indexing) technikákat és még sok más, NLP-barát módszert, hogy a tartalmad a lehető legrelevánsabb legyen a célközönség számára.

A Kulcsszókutatás Alapjai

Mi az a kulcsszókutatás?

A kulcsszókutatás nem más, mint az a folyamat, amely során megtaláljuk és elemzünk olyan szavakat vagy kifejezéseket, amelyeket az emberek beírnak a keresőmotorokba. Nem egyszerűen arról van szó, hogy kitaláljuk, milyen szavakat használnak az emberek, hanem arról is, hogy milyen szavak hozhatnak magasabb forgalmat, konverziót és ROI-t (megtérülést) a weboldalad számára.

A kulcsszókutatás jelentősége a SEO-ban

A kulcsszókutatás az egyik legfontosabb eleme a keresőoptimalizációnak (SEO). Anélkül, hogy megfelelő kulcsszavakat és kifejezéseket használnál, elképzelhető, hogy a tartalmad sosem jelenik meg a keresőmotorok első oldalán. A kulcsszókutatás és elemzés segít abban, hogy megértsd, milyen témák iránt érdeklődnek az emberek, és hogyan tudsz a legjobban válaszolni ezekre az igényekre. Ezen kívül, a kulcsszókutatás segít a tartalomstruktúra és a belső linképítési stratégia kialakításában is.

A kulcsszókutatás nem csak a SEO-ról szól, hanem az ügyfél-élmény javításáról is. A megfelelő kulcsszavak használatával olyan tartalmat hozhatsz létre, ami valóban értékes és releváns az olvasó számára. Ez nem csak a keresőmotorok szempontjából fontos, hanem azért is, hogy az olvasók visszatérjenek a weboldaladra.

A Kulcsszavak típusai

Long-tail kulcsszavak

A long-tail kulcsszavak hosszabb, specifikusabb kifejezések, amelyek gyakran kevesebb keresési volument generálnak, de magasabb a konverziós rátajuk. Ezek a kulcsszavak kiválóan alkalmasak arra, hogy célzottabb forgalmat hozzanak a weboldaladra.

A long-tail kulcsszókutatás során az a cél, hogy olyan kifejezéseket találj, amelyek pontosan illeszkednek az oldalad tartalmához és az olvasók igényeihez.

LSI (Latent Semantic Indexing) kulcsszavak

Az LSI kulcsszavak olyan szavak vagy kifejezések, amelyek szorosan kapcsolódnak a fő kulcsszóhoz. Ezek segítenek a keresőmotoroknak abban, hogy jobban megértsék a tartalom kontextusát.

Az LSI kulcsszavak használata növeli az esélyét annak, hogy a tartalmad szélesebb körben jelenik meg a keresési eredményekben.

Versenytársak kulcsszavainak elemzése

A versenytársak kulcsszóstratégiájának megértése elengedhetetlen a saját stratégia kialakításához. Ezt általában SEO eszközök segítségével lehet megtenni, amelyek bemutatják, milyen kulcsszavakat használnak a versenytársak és milyen eredményeket érnek el vele.

Mi az az NLP (Natural Language Processing)?

Az NLP, vagyis a természetes nyelvfeldolgozás, egy olyan AI-technológia, amely segít a gépeknek megérteni, értelmezni és reagálni az emberi nyelvre. Az NLP használata a kulcsszókutatásban és elemzésben segíthet abban, hogy mélyebb, kontextusfüggő megértést kapjunk a kulcsszavak és a tartalom közötti kapcsolatról.

NLP kulcsszavak és hogyan használjuk őket

Az NLP kulcsszavak olyan kifejezések, amelyeket az NLP algoritmusok azonosítanak, és azokat fontosak és relevánsak tartják a tartalom szempontjából.

Ezeket a kulcsszavakat integrálva a tartalomba, nem csak a keresőmotorok, hanem az olvasók számára is értékesebb és relevánsabb tartalmat hozhatsz létre.

Kulcsszókutatás 5 egyszerű lépésben

1. lépés - Határozd meg a célt és a célcsoportot

A kulcsszókutatás első lépése az, hogy tisztában legyél azzal, milyen témákban vagy termékekben vagy szakértő, és milyen kérdésekre szeretnél választ adni az olvasóknak vagy a vásárlóknak. Egy jó kiindulási pont lehet a saját weboldalad vagy blogod elemzése, hogy megnézd, milyen témák iránt érdeklődnek leginkább az olvasók.

Érdemes feltenned magadnak a következő kérdéseket: Milyen témára, termékre szeretnél kulcsszókutatást végezni? Te mit írnál be a keresőbe, ha ezt a terméket/témát keresnéd? Ki a célközönséged? Kik azok akiknek szüksége van a te termékedre, szolgáltatásodra?

A példa kedvéért én a "bio zöldségek" kulcsszót fogom használni.

A célom lehet itt az, hogy ötleteket találjak tartalom generáláshoz, lead-ek generálása vagy a termékeim konverziójának a növelése.

A lehetséges célcsoport(ok):

 • Egészségtudatos fogyasztók: Azok, akik odafigyelnek arra, hogy mit esznek, és preferálják az organikus, vegyszermentes termékeket.
 • Környezettudatos emberek: Azok, akik nem csak saját egészségüket, hanem a környezetet is fontosnak tartják, és ezért választanak bio termékeket.
 • Családok: Szülők, akik a legjobbat szeretnék biztosítani gyerekeiknek, és ezért bio zöldségeket vásárolnak.
 • Vegetáriánusok és vegánok: Sokan közülük kifejezetten bio zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztanak, hogy elkerüljék a vegyszerek és műtrágyák használatát.
 • Főzős bloggerek és gasztroinfluencerek: Akik gyakran használnak bio alapanyagokat a receptjeikben és ajánlásaikban.
 • Élelmiszerboltok és éttermek: Akik bio termékeket kínálnak és szeretnének tájékozódni a piaci igényekről.
 • Diétázók és fitnessz rajongók: Sokan közülük előnyben részesítik a bio zöldségeket, mivel ezek általában alacsonyabbak kalóriában és magasabbak tápanyagokban.

2 lépés - Ötletelj kiinduló (fő) kulcsszavakat

A "seed keyword" vagy magyarul "kiinduló kulcsszó" egy olyan alapvető, általános kifejezés vagy szó, amely a kulcsszókutatás kiindulópontját jelenti. Ez a kulcsszó általában egy vagy két szóból áll, és magában foglalja a legfontosabb témát vagy terméket, amelyre a tartalom vagy a marketing kampány fókuszál.

Például, ha egy online élelmiszerboltot üzemeltetsz, akkor a "bio zöldségek" lehet egy kiinduló kulcsszó. Ebből a kiinduló kulcsszóból további, specifikusabb kulcsszavakat és kifejezéseket lehet generálni, mint például "bio zöldségek vásárlása online" vagy "bio zöldségek előnyei".

A kiinduló kulcsszavak segítenek abban, hogy átfogó képet kapjunk a piacról, és meghatározzuk, milyen további kulcsszavakat érdemes vizsgálni a részletesebb kulcsszókutatás során.

ÖTLET!

Keress rá a Google-ben a kiinduló kulcsszavadra. Válaszd ki az egyik konkurenciádat, aki előrébb van a találatokban. Másold ki az URL-ét. Menj az ingyenes rankinggap.com oldalra és ott add meg a saját linkedet és a konkurenciádét:

keyword gap

Ez az eszköz meg fogja mutatni azokat a kulcsszavakat amelykre a konkurenciád rangsorolódik, te pedig nem.

Ha az alábbi két kérdésre a válaszod igen, akkor a kulcsszavakat add hozzá a listádhoz:

 • Ha tartalmat írok ezzel a kulcsszóval, be tudom-e illeszteni a termékemet, szolgáltatásomat a cikkbe úgy, hogy az természetesnek tűnjön?
 • Azokat az emnbereket akik rákeresnek erre a kulcsszóra, érdekelhetik-e a termékeim, szolgáltatásaim?

Ha a válasz mindkettőre igen, akkor tudni fogod, hogy melyek azok a kulcsszavak amelyekre fókuszálnod érdemes.

3. lépés - Finomítsd a kulcsszó listát

Miután összegyűjtötted a kiinduló kulcsszavakat és azok variációit, eljött az idő a lista finomítására. Ebben a fázisban az a cél, hogy kiszűrd azokat a kulcsszavakat, amelyek nem relevánsak, túl erős a verseny, vagy túl alacsony keresési volument generálnak.

 • Relevancia: Ellenőrizd, hogy a gyűjtött kulcsszavak tényleg kapcsolódnak-e a tartalmadhoz vagy a termékeidhez. Ha egy kulcsszó nem releváns, akkor valószínűleg nem fog konverziót hozni.
 • Keresési Volumen: A keresési volumen azt mutatja meg, hogy egy adott kulcsszó milyen gyakran kerül keresésbe. Túl alacsony keresési volumen esetén érdemes lehet a listáról kihagyni a kulcsszót.
 • Versenyszellem: Nézd meg, milyen erős a verseny egy-egy kulcsszóra. Ha egy kulcsszó túl versenyzett, akkor nehezebb lehet az első oldalra kerülni a keresési eredményekben.
 • CPC és ROI: Ha fizetett hirdetéseket is tervezel, akkor érdemes megnézni a CPC (Cost Per Click, azaz kattintási költség) értékeket is. Ezen kívül, becsüld meg, hogy mely kulcsszavak hozhatják a legnagyobb megtérülést (ROI).
 • Long-tail és LSI Kulcsszavak: Ne felejtsd el beépíteni a listába a long-tail és az LSI kulcsszavakat is, amelyek specifikusabbak és gyakran magasabb konverziós rátával rendelkeznek.
 • Szezonális Trendek: Ha a terméked vagy tartalmad szezonális, akkor ezt is vedd figyelembe. Egyes kulcsszavak szezonálisan lehetnek népszerűek.

4. lépés - Építs témaklasztereket

A témaklaszterek lényegében olyan tartalomcsoportok, amelyek egy központi témára (általában egy kiinduló kulcsszóra) épülnek, és köré szerveződnek kisebb, kapcsolódó témák vagy kulcsszavak. A témaklaszterek használata segít abban, hogy strukturáltabb és könnyebben navigálható legyen a weboldalad, és ezáltal javítja a felhasználói élményt és a SEO-t is.

 • Központi Téma Választása: Válaszd ki azt a központi témát vagy kiinduló kulcsszót, amely köré a témaklaszter fog épülni. Ez lehet például "bio zöldségek" vagy "egészséges táplálkozás".
 • Kapcsolódó Témák és Kulcsszavak: Gyűjts össze olyan kapcsolódó témákat és kulcsszavakat, amelyek kiegészítik a központi témát. Ezek lehetnek például "bio zöldségek előnyei", "bio zöldségek tárolása" vagy "bio zöldségek receptek".
 • Tartalomtervezés: Tervezd meg, milyen típusú tartalmakat fogsz létrehozni ezekhez a kapcsolódó témákhoz. Lehetnek ezek blogbejegyzések, videók, infografikák stb.
 • Belső Linképítés: A témaklaszteren belüli tartalmak között érdemes belső linkeket létrehozni. Ez segít a keresőmotoroknak a tartalom relevanciájának megértésében, és javítja a weboldalad SEO-ját.
 • Mérés és Optimalizálás: Miután létrehoztad a témaklasztert, folyamatosan monitorozd a teljesítményét. Figyeld meg, melyik tartalom hozza a legtöbb forgalmat és konverziót, és ennek alapján finomítsd tovább a stratégiádat.

A témaklaszterek nem csak a SEO szempontjából előnyösek, hanem azért is, mert segítenek abban, hogy az olvasók könnyebben találjanak hasznos és releváns információt a weboldaladon. Ezen kívül, a témaklaszterek segítenek abban is, hogy a tartalom létrehozása során fókuszáltabbak legyünk, és jobban megértsük, milyen kapcsolódó témák iránt érdeklődhet az olvasó.

5. lépés - Végezz kulcsszó-mappázást

A kulcsszó-mappázás egy olyan folyamat, amely során rendszerezzük a kiválasztott kulcsszavakat a weboldalad különböző oldalaival vagy tartalmaival. Ez a lépés kritikus a SEO stratégia szempontjából, mert segít abban, hogy a keresőmotorok (és az emberek) könnyebben megtalálják és értelmezzék a tartalmadat.

 • Oldalak és Tartalmak Azonosítása: Először is, azonosítsd azokat az oldalakat és tartalmakat, amelyekhez kulcsszavakat szeretnél rendelni. Ezek lehetnek például főoldal, termékoldalak, blogbejegyzések, stb.
 • Kulcsszavak Hozzárendelése: Rendeld hozzá a kiválasztott kulcsszavakat az azonosított oldalakhoz vagy tartalmakhoz. Itt figyelembe kell venni a kulcsszavak relevanciáját, keresési volumenét és versenyszellemét.
 • Meta Adatok és Tartalom Optimalizálása: Miután hozzárendelted a kulcsszavakat, győződj meg róla, hogy ezek jelen vannak az oldalak meta címében, leírásában, és természetesen magában a tartalomban is.
 • Belső Linképítés: A kulcsszó-mappázás során érdemes belső linkeket is létrehozni az oldalak között, különösen, ha azok hasonló vagy kapcsolódó témájúak.
 • Mérés és módosítás: A mappázás után fontos, hogy rendszeresen ellenőrizd az oldalak teljesítményét. Ha egy kulcsszó nem hozza az elvárt eredményeket, akkor érdemes lehet újraértékelni és módosítani a mappázást.

A kulcsszó-mappázás nem csak a keresőmotorok számára teszi könnyebbé a tartalom értelmezését, de segít abban is, hogy a látogatók könnyebben navigáljanak az oldaladon, és gyorsabban találják meg azt, amit keresnek. Ezen kívül, ez a folyamat segít abban is, hogy egyértelműbben lásd, melyik oldal milyen kulcsszavakra van optimalizálva, és hol vannak még hiányosságok vagy lehetőségek.

Eszközök az alapvető kulcsszavak meghatározására

Az alapvető kulcsszavak meghatározásához többféle eszköz és módszer áll rendelkezésre. Ezek közé tartozik az ötletelés, a versenytársak elemzése, és különböző online eszközök használata.

Google Keyword Planner használata

A Google Keyword Planner egy kiváló eszköz az alapvető kulcsszavak meghatározásához. Például, ha a "bio zöldségek" témában szeretnél tartalmat létrehozni, akkor a Keyword Planner segítségével megtudhatod, hogy ez a kifejezés milyen gyakran kerül keresésbe, és milyen a verseny rá. Az eszköz azt is megmutatja, milyen kapcsolódó kifejezések lehetnek még relevánsak.

A Google Keyword Planner a Google Ads része. Szükséged lesz egy Google Ads fiókra a használatához. Ezt ingyenesen létre tudod hozni, de a használatához meg kell adnod a Google fiókban a bankkártya adataidat. Az eszköz használatáért nem von le pénzt a Google, csak akkor ha hirdetési kampányt hozol létre.

Kulcsszókutatás az Ubersuggest-el

Az Ubersuggest egy másik ingyenes eszköz, amely kiválóan alkalmas alap kulcsszó keresésre. Ha például a "bio zöldségek" kifejezésre keresel, az Ubersuggest különböző variációkat és kapcsolódó kifejezéseket is felajánl, mint például "bio zöldségek vásárlása" vagy "bio zöldségek előnyei". Ezen kívül, az eszköz információt nyújt a keresési volumenről, a CPC (kattintási költség) és a SEO verseny szintjéről is.

Az Ubersuggest-nek van fizetős verziója is, amely sokkal több keresést és egyéb funkciókat is biztosít.

Kulcsszókutatás a SurgeGraph SEO eszközzel

A SurgeGraph nem egy ingyenes eszköz, viszont rengeteg olyan funkciót és információt nyújt amelyek használatával gyorsan a konkurenciáid elé tudsz kerülni. A SurgeGraph oldalát ide kattintva tekintheted meg.

Kulcsszókutatás mellett komplex SEO terveket tudsz vele könnyedén készíteni, a kulcsszavaidat projectekbe tudod rendezni és a kulcsszavakból egy kattintással profi, keresőoptimalizált AI cikket is ír neked. De, most fókuszáljunk a kulcsszókutatási funkciójára.

Bejelentkezés után kattints a "Keyword Research" linkre. Itt ki kell választanod egy régiót és egy nyelvet.

kulcsszókutatás suregegraph

Kattints a "Research Keyword" gombra. Ezután egy ehhez hasonló táblázatot láthatsz:

kulcsszólista

Itt láthatod a talált kulcsszavakat és az azokhoz tartozó adatokat. Menjünk rajtuk végig.

A kulcsszó bal oldalán láthatsz egy kis négyzetet egy betűvel. Ez az un. "search intent-et jelöli. A search intent vagy keresési szándék az a cél vagy motiváció, ami miatt egy felhasználó egy adott kifejezést vagy kulcsszót beír egy keresőmotorba.

Ezek az alábbiak lehetnek:

 • I - Információs: A felhasználó információt keres egy adott témában.
 • T - Tranzakcionális: A felhasználó vásárolni szeretne egy terméket vagy szolgáltatást.
 • L - Lokációs: A felhasználó információt, terméket vagy szolgáltatást keres a közelében.
 • N - Navigációs: A felhasználó egy konkrét weboldalra vagy helyre szeretne eljutni.

Ezek az alapvető keresési szándékok segítenek abban, hogy jobban megértsük, mit is keresnek a felhasználók, és ennek megfelelően optimalizáljuk a tartalmat.

 • Trend: ez az oszlop az elmúlt 12 hónap keresési trendjét mutatja meg. Ha nagy ingadozások vannak benne, akkor valószínűleg szezonális kulcsszóról lehet szó, amelyet nem keresnek folyamatosan. Pl: téli csizma
 • Volume: havi keresési statisztika az adott kulcsszóra. Ennyien keresnek rá havonta.
 • KD: Keyword difficulty. Azt mutatja meg, hogy mennyire nehéz rangsorolódni az adott kulcsszóra.
 • OS: opportunity score. Ez az érték megmutatja, mely kulcsszavakat kellene prioritásként kezelned a listádon. Olyan tényezők, mint a keresési volumen, trend, KD (kulcsszó nehézség) és a kulcsszó hossza alapján az OS azt mondja meg, mely kulcsszavak hoznának a legtöbb forgalmat a legkevesebb erőfeszítéssel.
 • CPC: cost per click. Ez megmutatja mennyibe kerül egy kattintás erre a kulcsszóra a Google Ads rendszerében.
 • Comp: ez az érték azt mutatja meg, mennyire nehéz egy kulcsszó a Google Ads-en. Egy versenyzettebb kulcsszónál több hirdető licitál rá.

A táblázat tetején, ha bejelölöd a "Long tail" jelölőnégyzetet, akkor megjelennek a kulcsszóhoz tartoző long-tail keywordök is.

A kulcsszavak melletti jelölőnégyzet bejelölésével pedig mappákba rendezheted a kulcsszavakat.

Ha a kulcsszó felé viszed az egeret, három ikon jelenik meg. Az elsővel ki tudod másolni a kulcsszót. A második ikonra kattintva a kulcsszó alapján a rendszer ír neked egy SEO optimalizált, AI cikket. A harmadikra kattintva pedig még mélyebben rá tudsz keresni az adott kulcsszóra.

Összességében ez egy rendkívül hasznos SEO eszközés bőven megéri az árát, ha rendszeresen foglalkozol SEO-val és tartalomkészítéssel. Nagyon sok időt meg tudsz vele spórolni. A felhasználásával akár pénzt is kereshetsz vele freelanceres oldalakon.

A Kulcsszókutatás Gyakorlati Alkalmazása

Hogyan integráljuk a kulcsszavakat a tartalomba?

A kulcsszókutatás és kulcsszó elemzés után az a következő lépés, hogy ezeket a kulcsszavakat természetesen integráljuk a tartalmainkba. A kulcsszó integráció nem csak a szövegben, hanem a címekben, alcímekben és meta leírásokban is fontos. Például, ha a fő kulcsszavad a "bio zöldségek", akkor egy blogbejegyzés címe lehet: "Bio zöldségek: A legjobb választás az egészséges életmódhoz."

A kulcsszavak helye a weboldal különböző elemeiben

 • Címek és Alcímek: A kulcsszavakat érdemes a címekben és alcímekben is elhelyezni, de természetesen és értelmesen. Az alcímekben használhatunk long-tail vagy LSI kulcsszavakat is, például: "Miért érdemes bio zöldségeket választani?"
 • Meta Leírások: A meta leírásokban is fontos a kulcsszavak használata, mert ezek jelennek meg a keresési eredményekben. Egy jól megfogalmazott meta leírás, amely tartalmazza a fő kulcsszavakat, növelheti a kattintási arányt.
 • Tartalom: A kulcsszavakat természetesen és logikusan kell elhelyezni a tartalom fő szövegében. Az NLP (Natural Language Processing) technikák segíthetnek abban, hogy a szöveg természetes maradjon, miközben optimalizált a keresőmotorok számára.
 • Képek Alt Szövege: Ne felejtsd el, hogy a képek alt szövegében is használhatsz kulcsszavakat. Ez nem csak a SEO-t segíti, de azok számára is hasznos, akik valamilyen oknál fogva nem látják a képeket.

Példák

Rossz példa: "Bio zöldségek, bio zöldségek, bio zöldségek! Mindenki válasszon bio zöldségeket!" - Ez a túlzott kulcsszó használat, amit a keresőmotorok büntetnek.

Jó példa: "A bio zöldségek nem csak egészségesebbek, de ízük is intenzívebb. Ha egészséges életmódot szeretnél, érdemes őket választani." - Itt a kulcsszó természetesen van integrálva a szövegbe.

A kulcsszókutatás és kulcsszó elemzés gyakorlati alkalmazása nem csak a SEO szempontjából kritikus, de az olvasói élmény szempontjából is. A cél az, hogy értékes, informatív és jól olvasható tartalmat készítsünk, amely megfelel az olvasók és a keresőmotorok elvárásainak egyaránt.

A Kulcsszókutatás Gyakori Hibái

Milyen hibákat kerüljünk el a kulcsszókutatás során?

A kulcsszókutatás és kulcsszó elemzés során könnyű hibákat elkövetni, amelyek negatívan befolyásolhatják a SEO-t és az olvasói élményt. Íme néhány gyakori hiba, amit érdemes elkerülni:

 • Túlzott Fókusz a Keresési Volumenre: Sokan azt gondolják, hogy minél magasabb a keresési volumen, annál jobb a kulcsszó. Ez nem mindig igaz, mert egy magas keresési volumenű kulcsszó gyakran túl versenyzett is lehet.
 • Példa: Ha a fő kulcsszavad "diéta", akkor ne csak a magas keresési volumenre fókuszálj, hanem vegyél figyelembe long-tail kulcsszavakat is, mint például "gluténmentes diéta tippek".
 • Figyelmen Kívül Hagyja a Keresési Szándékot: A kulcsszavak kiválasztásánál fontos figyelembe venni az emberek keresési szándékát. Ha nem teszed, akkor olyan kulcsszavakat választhatsz, amelyek nem konvertálnak jól.
 • Példa: Ha valaki "hogyan főzzünk quinoát" kifejezésre keres, valószínűleg egy receptet vagy útmutatót szeretne találni, nem egy quinoa termék vásárlási oldalt.
 • Nem Használja az LSI Kulcsszavakat: Az LSI (Latent Semantic Indexing) kulcsszavak segítenek a keresőmotoroknak megérteni a tartalom kontextusát. Ha nem használod őket, akkor lemaradhatsz az organikus rangsorolásban. A ChatGPT használatával nagyon könnyen kereshetsz LSI kulcsszavakat.
 • Példa: Ha a cikked a "kulcsszókutatás" témájában íródott, akkor használj kapcsolódó kifejezéseket is, mint "SEO", "keresőmotor optimalizálás" vagy "ranglista faktorok".
 • Túlzott Kulcsszó Ismétlés: A kulcsszavak túlzott ismétlése nem csak természetellenesnek tűnik, de a keresőmotorok is büntethetnek érte.
 • Példa: Ne írj mondatokat, mint "A kulcsszókutatás fontos, mert a kulcsszókutatás segít a SEO-ban, és mindenki számára szükséges a kulcsszókutatás."
 • Nem Végzi el a Versenytársak Elemzését: A versenytársak kulcsszó-stratégiájának megértése segíthet abban, hogy jobb döntéseket hozz a saját kulcsszavak kiválasztásakor.
 • Példa: Ha a versenytársad sikeresen rangsorol egy adott kulcsszóra, érdemes megvizsgálni, hogy milyen tartalommal és backlink profilal érte el ezt.

 

Gyakori Kérdések

Miért fontos a keresési szándék figyelembevétele a kulcsszókutatás során?

A keresési szándék figyelembevétele azért fontos, mert segít abban, hogy olyan kulcsszavakat válasszunk, amelyek valóban konvertálnak. Ha nem értjük meg az emberek keresési szándékát, akkor olyan kulcsszavakat választhatunk, amelyek nem hoznak értékes forgalmat.

Mi az a Long-tail kulcsszó és miért fontosak?

A long-tail kulcsszavak hosszabb, specifikusabb kulcsszókifejezések, amelyek gyakran kevesebb keresési volumennel rendelkeznek, de magasabb a konverziós ráta. Ezek a kulcsszavak segítenek abban, hogy célzottabb forgalmat generáljunk.

Hogyan használjam az LSI kulcsszavakat a tartalomban?

Az LSI (Latent Semantic Indexing) kulcsszavak kapcsolódó kifejezések, amelyek segítenek a keresőmotoroknak a tartalom kontextusának megértésében. Ezeket a kulcsszavakat természetesen érdemes beilleszteni a tartalom fő szövegébe, címekbe és meta leírásokba.

Mi a leggyakoribb hiba, amit elkövethetek a kulcsszókutatás során?

Az egyik leggyakoribb hiba a túlzott fókusz a keresési volumenre, anélkül, hogy figyelembe vennénk más tényezőket, mint például a versenysűrűség vagy a keresési szándék. Ez gyakran ahhoz vezet, hogy olyan kulcsszavakat választunk, amelyek nem hoznak értékes forgalmat.

Írj kommentet

Jelentkezz be, ha kommentet szeretnél írni.