Pénzkeresés a Quora-val

Ebben a cikkben néhány ötletet szeretnék megosztani veled azzal kapcsolatban, hogy hogyan használhatod a Quora-t online pénzkeresésre. Ahogy a legtöbb útmutatónkkal lenni szokott, ehhez is szükséges lesz egy minimális angol nyelvtudás.

Mi az a Quora?

Először is nézzük meg, hogy mi is az a Quora. A Quora egy népszerű Q&A weboldal, ahol kérdéseket lehet feltenni mindenféle témában. Az oldalt rengetegen látogatják, így remek lehetőség, hogy forgalmat generáljunk egy sales page-re vagy egy affiliate ajánlatra.

Regisztráció

Első lépésként regisztrálnod kell egy fiókot. Ez természetesen ingyenes. A regisztráció után lépj be és menj a profilodra. Itt töltsd ki a “Description” részt. Adj meg néhány információt magadról 1-2 mondatban. Itt másold be az affiliate linkedet is, vagy linket a weboldaladhoz, hírlevél feliratkozó vagy landing page-edhez. Ha megnézik a profilodat, akkor látni fogják a linkedet, így a bemutatkozó szöveget is ennek fényében fogalmazd meg. Ajánlj nekik valami, valamit amiért érdemes nekik rákattintani a linkre. A Quorán az átkattintási arány elég jó, így ha aktív vagy az oldalon akkor nagyon sok látogatót szerezhetsz.

A profilban elhelyezett affiliate linkkel érdemes vigyázni, mert hallottam olyan eseteket, hogy letiltották a fiókot, mert a profilban affiliate link szerepelt. Nekem még nem volt ilyen tapasztalatom.

Akár több fiókot is készíthetsz. Érdemes minden fiókot egy bizonyos témára fókuszálni. Ha te egy “make money online” terméket promótálsz, vagy egy ilyen termékre akarod irányítani az embereket, akkor érdemes azt a profilt erre a témára kihegyezni és csak ebben a témában válaszolgatni majd.

Válaszok írása

Próbálj meg rákeresni a témádra a keresőben. Válaszolj a legújabb kérdésekre. A válasz minősége nagyon fontos. nem nagyon lesz eredménye, hogy ha csak odadobsz egy 1-2 soros hasztalan információt.

Próbálj meg hasznos információt adni a kérdezőnek. Ha például a téma “pénzkeresés otthonról”, akkor írj le egy konkrét példát. Azt is odaírhatod, hogy neked például hogyan vált az be. Nagyon jól működnek az egyesszám elsőszemélyben írt válaszok. Könnyen tudnak azonosulni velük az emberek.

Fontos, hogy a válaszodba berakhatsz linket is, szóval az affiliate linkedet oda is becsempészheted.

Ha nem megy elég jól az angol, akkor a ContentBot nevű szoftver a segítségedre lehet. Itt írtam egy részletesebb tutorialt is róla, hogy hogyan használhatod a Quora válaszokhoz.

Szóval a jó minőségű válaszok írása nagyon fontos mivel rengeteg organikus látogatót tud bevonzani az oldalaidra. Próbálj meg felépíteni egy jó profilt, sok hasznos válasszal, így hosszútávra biztosíthatod a látogatókat.

Fizetett hirdetések

A Quora-n lehet hirdetéseket is megjeleníteni. Ez nyilván nem ingyenes, fizetni kell érte ugyanúgy mint amikor hirdetsz a Google-n vagy Facebook-on.

Az organikus látogatók behozatala eléggé időigényes tud lenni. Ha türelmetlen vagy és szeretnél gyorsabban eredményt elérni, és ráadásul van egy kisebb összeged is amit erre rá tudsz szánni, akkor érdemes kipróbálni a hirdetést is.

Fontos, hogy olyan terméket válassz ki amelyik:

  • népszerű, van rá kereslet
  • van ingyenes verziója, vagy ingyenes kipróbálási lehetőség
  • nagy jutalékot fizessen (esetleg recurring commission formában). Ha mondjuk minden értékesítés után kapsz min. $40-50-t, akkor az sem gond, ha mondjuk el kell költened a hirdetésnél $10-20-t egy konverzióra.
  • NE hirdesd közvetlenül az affiliate terméket mert letiltják a hirdetési fiókodat. Irányítsd a látogatókat egy landing page-re, vagy feliratkozó oldalra amit te készítettél.

Ha kérdésed, ötleted van, látogasd meg a fórumunkat.

Írj kommentet

Jelentkezz be, ha kommentet szeretnél írni.