Pénzkeresés a Fiverr Affiliate Programjával

Ebben a cikkben megmutatom hogyan lehet pénzt keresni a Fiverr affiliate programjával. Ezzel a programmal akár $150 jutalékot is kereshetsz egy értékesítés után.

Mire lesz szükséged?

 • minimális angol nyelvtudásra
 • email címre
 • bankszámla vagy PayPal ahová küldhetik a jutalékodat
 • kb. egy-két óra szabadidőre

Mi az a Fiverr?

Mielőtt belevágnánk, röviden szeretném elmagyarázni, hogy mi is az a Fiverr. Ha már ismered, akkor tovább is léphetsz a következő szekcióra.

A Fiverr egy freelancer weboldal, ahol bárki létrehozhat szolgáltatásokat, vagy ahogy ők nevezik “gig”-ket, melyeket pedig vásárlók/ügyfelek megrendelhetnek tőlük. Például, ha szükséged van egy logóra a weboldaladhoz, akkor itt biztosan találsz valakit, aki pár dollárért készít neked egyet.

Az oldal nagyon népszerű és hatalmas látogatottságnak örvend. Sokan ismerik és bíznak is benne, ezért is érdemes affiliate marketinghez használni. Egy teljesen ismeretlen oldal termékét sokkal nehezebb eladni.

Fiverr szolgáltatás kiválasztása

Első lépésként ki kell választani azt a szolgáltatást, amelyet szeretnénk majd promótálni. Ehhez menj a Fiverr.com oldalra. Itt érdemes egy pillanatra megállni és néhány dolgot jól átgondolni.

 • Válasszunk olyan szolgáltatást amelyre van kereslet.
 • Nem feltétlenül szükséges, de nem árt ha ismerjük az adott témát.
 • Válasszunk olyan szolgáltatást ami nem túl drága, de nem is túl olcsó. Egy $5-os vásárlásból nem sok jutalék marad.
 • Válasszunk olyan freelancert aki sok jó értékelést kapott már. Ha azt látja egy vásárló, hogy az adott freelancer szinte mindig ötcsillagos értékeléseket kap, akkor ő is könnyebben fog vásárolni tőle.

Ebben a példában egy Google hirdetés kezelés szolgáltatást fogok választani. A főoldalon válaszd a “Digital Marketing” -> “Social Media Advertising” kategóriát vagy írd be a keresőbe, hogy “Google ads manager”. Az oldal ki fog listázni sok giget. Itt a filterekkel is tudsz játszani és például csak a “Top Rated Seller”-ket megjeleníteni.

Fiverr szolgáltatás kiválasztása

Ezután a jobb felső sarokban kattints rá a “Pro services” gombra. Itt láthatod majd, hogy a gigeken ott lesz a “Pro verified” szöveg. Ez azt jelenti, hogy ezeket a freelancereket Fiverr egyedileg ellenőrizte és külön minőségellenőrzésen mentek át.

Ezek közül a freelancerek közül érdemes választani. Az alábbi feltételek legyenek meg:

 • válasszunk olyat amelyiknél az alapár kb $90-$400 között van.
 • válasszunk olyat amelyik értékelése 5.0-án áll és kapott legalább 100 értékelést.

Fiverr seller

A fenti szolgáltatásnál minden feltétel teljesül. Másold ki a linkjét a szolgáltatásnak.

Fiverr Affiliate fiók regisztrálása

A következő lépés, hogy regisztrálsz egy Fiverr affiliate fiókot. Ezt ezen a linken megtudod tenni. Ez teljesen ingyenes és azonnal jóváhagyásra is kerül.

Ingyenes Fiverr Affiliate Fiók Regisztrálása

Az első belépéskor menj az “Account Details” -> “Payment Details” beállításra. Itt add meg a PayPal címedet vagy bankszámlaszámodat amire majd küldik a véglegesített jutalékodat.

Ha kész a fiók, lépj be és készítsd el az affiliate linkedet. Menj a “Marketing Tools” -> “Default and Depp Links” beállításra. A jobb felső sarokban látnod kell egy opciót “LP URL”. Kattints ide és a legördülő mezőbe másold be a választott gig linkjét. Kattints a mező mellé és a különböző URL típusoknak frissülniük kell.

Fiverr affiliate url

Az első kettő közül kell választanod. “Fiverr CPA” vagy “Fiverr Hybrid”. A “Fiverr CPA” az egyszeri jutalék. A “Fiverr Hybrid” pedig egyszeri, amely $10 első vásárló esetén + 10% minden egyes vásárlás esetén 12 hónapig.

Az általam választott szolgáltatás esetén elképzelhető, hogy valaki többször is fog rendelni ettől a freelancertől, hiszen egy Google hirdetési fiók kezelése folyamatos munkát igényel. Viszont a “Pro verified” freelancerek szolgáltatásai után a Fiverr $150-t fizet szóval a hybrid megoldással kockáztatunk, mert ha nem rendel tőle többször akkor a “Fiverr CPA” jobban megéri. Ezt mindenkinek saját magának kell eldöntenie. Ha döntöttél, akkor másold ki az új affiliate linkedet.

Ez egy elég csúnya, hosszú link. Érdemes lerövidíteni. Ehhez használhatsz “link shortening”

Valamelyikkel rövidítsd le az affiliate linkedet.

Instagram fiók elkészítése és forgalom generálás

Készíts egy Instagram fiókot. Válassz egy nevet ami passzol az általad promótált szolgáltatáshoz, pl: “google ads tutorials” vagy valami hasonlót.

A profilodban töltsd ki a “Bio”-dat, írj 1-2 mondatot, hogy mit is csinálsz itt.

A profil beállításokban a “Website” szekcióhoz másold be a rövidített affiliate linkedet. Ezt valószínűleg csak az Instagram mobilalkalmazásában tudod megtenni, úgyhogy töltsd le azt is a telefonodra. Ez nagyon fontos mert ez a link meg fog jelenni a profilodban és az emberek látni fogják és innen kattinthatnak át a Fiverre.

Most jön a nehezebb része, de igazából ez sem nagyon nehéz. Készíts 4-5 postot. Ezek lehetnek képek vagy videók. Nagyon jó anyagokat tudsz készíteni ingyen a Canva oldalon. Van fizetős verziója is, de szerintem az ingyenes is bőven elég.

Milyen témákban készíts postot?

Érdemes kémkedni a konkurenciánál, hogy ők mit postolnak. Érdemes megnézni YouTube videókat az adott témában. Néhány ötlet az én általam választott szolgáltatáshoz:

 • hirdetési minták (display, search network, youtube)
 • egy képen listában felsorolni “Top Benefits of Google Ads”
 • videó post audience setup

Ha elkészültél a 4-5 postal, akkor a keresőbe írd be a témádat és válassz ki néhány usert akinek sok követője van és aktívak is. A profilban látni fogod, hogy hány követője van. Kattints a követőkre, így megtudod nézni a követőit. Kezd el követni őket. Vigyázz, hogy ne kövess be egyszerre túl sokat, mert akkor az Instagram blokkolhatja a fiókodat.

Instagram követők

Kis idő múlva elkezdenek majd visszakövetni az emberek. Szerencsére a visszakövetési ráta elég jó az Instagramon. Akik visszakövetnek nagy valószínűséggel megnézik a profilodat és látni fogják a linkedet és a bio-dat is.

Ugyanezt megcsinálhatod Twitteren is. Ott már nem is fontos új anyagokat készítened, elég az Instagram bejegyzéseidet megosztani/tweetelni. A konkurencia követés ugyanígy működik a Twitteren is.

Hirdesd a szolgáltatást emailen

Na de kinek? használd a Google-t. Írd be a keresőbe például

new york restaurants times square

Menj a találatok harmadik oldalára. Kezd el nézegetni a találatokat és az oldalakon a kapcsolatoknál nézd meg, hogy van-e email cím, vagy Facebook oldal amin keresztül tudsz nekik üzenni. Írj nekik emailt, hogy a Google keresésekben az x-ik oldalon találtál rájuk és hogy megfelelő Google hirdetési kampánnyal az első oldalon jelennének meg ami sokkal több vendéget jelentene számukra. Másold be az emailbe az affiliate linkedet.

Email címeket gyorsabban is ki lehet bányászni a találatokból ezzel a módszerrel.

Hirdesd a szolgáltatást a Quora fórumon

A Quora egy nagyon népszerű Q&A oldal, rengeteg látogatóval. Ide is érdemes beregisztrálni. Készíts egy fiókot, töltsd ki a profilodat. A “Profile Description”-nél írj be egy szöveget és másold be az affiliate linkedet.

Keress rá hasonló témákra és kezdj el válaszokat írni. Néha a válaszokba bemásolhatod az affiliate linkedet is.

Ha esetleg nem megy elég jól az angol, akkor érdemes a ContentBot nevű szoftvert használni. Ez nem ingyenes, de nagyon jól jön, ha angol szöveget kell írnod. A szoftvernek vannak beépített templatejei, például a quora-hoz is. csak be kell másolnod a kérdést, ContentBot pedig megírja neked a választ. természetesen érdemes leellenőrizni, hogy minden információ stimmel-e a válaszban, de az biztos, hogy tökéletes angolsággal fogja megírni a választ. A szoftver teljesen egyedi szöveget ír, úgyhogy amiatt sem kell aggódni, hogy valami kimásolt választ kapsz. Ez a szoftver akkor is nagyon jól jön, ha van egy blogod és oda kell cikkeket írni. Rengeteg időt meg lehet vele spórolni.

Itt találsz részletesebb ismertetőket is a ContentBot használatához.

Összegzés

Ahogy látod egy ilyen pénzkereseti megoldást elég gyorsan össze lehet dobni és nem kell hozzá egy fillért sem befektetni. Természetesen azt ne várd, hogy ezzel azonnal vagyonokat fogsz keresni. Nem szabad irreális elvárásokat támasztani. Ha teheted postolj folyamatosan az Instagramra. Érdemes aktív maradni. A Canva oldalon ezt automatizálni/időzíteni is lehet. Ha csak egy vásárlót behúzol minden hónapban, $150-t keresel havonta.

Érdemes újabb és újabb forgalom generálási módokat kipróbálni, hogy minél többen érkezzenek az Instagram oldaladra és kattintsanak a linkedre.

Ha már jön be pénz rendszeresen, akkor kipróbálhatsz egy másik terméket ugyanezzel a folyamattal. Amíg nem addig fókuszálj egy termékre. Ne oszd meg a figyelmedet és az idődet. annak nem lesz jó vége.

Ha kérdésed, ötleted van látogasd meg a fórumunkat.

Írj kommentet

Komment írása ehhez a cikkhez nem engedélyezett!